HORGÁSZÁSI IDŐ

Horgászni egész évben lehet a jégmentes időszakban. Lékhorgászat tilos.

Napi horgászási idő az egyes hónapokban változó:

január, február, november, december: 7.00 - 16.00

március, október: 7.00 - 18.00

április, szeptember: 7.00 - 19.00

május, június, július, augusztus: 6.00 - 20.00

 

1) Az egyesület kezelésében lévő vízterületen csak érvényes igazolvány (állami horgászjegy és fogási napló) birtokában ideiglenes tagdíj ellenében szabad horgászni.

Ideiglenes tagsági jegyet a halőrnél lehet megváltani. Megváltásakor érvényes igazolványt a halőrnél a horgászat időtartamára letétbe kell helyezni.

2) Egyesületünk vízterületén az országos fajlagos horgászati tilalmak érvényesek, kivétel a ponty. Csukára a telepítést követően két hét / 14 nap / horgászati tilalom érvényes. Compó és aranykárász elvitele tilos.

3) MÉRETKORLÁTOZÁSOK (alsó mérethatár, ami felett elvihető a hal):

·         Ponty: 30-55cm. (55 cm-nél nagyobb ponty védett halnak számít)

·         Süllő: 30cm

·         Csuka, balin: 40cm

·         Harcsa: 60cm (tilalmi időszakban legalább 100 cm-es méret fogható)

Horgászni a felnőtt horgásznak egyszerre kettő bottal lehetséges, botonként maximum kettő horoggal. Ifjúsági és gyermek horgászok egy bottal, azon maximum két horoggal horgászhatnak. Süllő fogása esetén a méretet elérő halat meg kell tartani. Csere céljából szigorúan tilos visszadobni.

4) Horgászni kizárólag partról a tó körül lehet, a padokkal megjelölt horgászhelyeken a tó keleti és nyugati oldalán. A halőrház előtti terület csak külön vezetőségi engedéllyel horgászható. A halőrök helyén kizárólag akkor lehet horgászni, ha a halőr nem horgászik, ekkor is csak olyan módon, hogy a keleti part első horgászhelyén horgászót ne zavarja. A déli parton, továbbá a be és kifolyó árkokban mindenféle horgászat tilos. A tó déli részén található kistó kiméleti területnek számít, azon horgászni tilos! Kizárólag csalihal fogható 1 x 1 m-es hálóval. A nádasba bemenni tilos! A horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Foglalt, vagy jelölt hely nincs.

5) Horgászat során felhasználható etetőanyag mennyisége 1kg/24óra. A megmaradt etetőanyagot szigorúan tilos a tóba önteni. Etetni csak bedobással, csúzli, vagy etetőrakéta használatával lehet. Mindenféle behordás (pl. etetőhajó, stb.) tilos.

6) A kis tóban kizárólag a parkoló felöli oldalon szabad horgászni, egy bottal, úszós készséggel.

7) A keleti oldalon lévő első három horgászhely mozgássérülteknek lett fenntartva! Horgászat a padokról mindenkinek engedélyezett, abban az esetben, ha mindhárom pad foglalt, a mozgássérült kérésre átadni kötelező!

8) Az 55cm-es méretet meghaladó méretű pontyot elvinni tilos. A halat mérlegelés, esetleges fényképezés után azonnal vissza kell engedni. Busát mérettől függetlenül el lehet vinni, ha meghaladja a 4 kg-ot több egyéb hal már nem fogható.

9) Naponta fogható halfajok és mennyiségek:

·        Felnőtt horgász naponta 2 db békés nemes halat, és 1 db ragadozó nemes halat valamint 4 kg egyéb halat foghat

·    Felnőtt horgász 24 órás jeggyel 4 db békés nemes halat, és 2 db ragadozó nemes halat valamint 8 kg egyéb halat foghat

·  Felnőtt horgász fél jeggyel 1 db nemes halat és 4 kg egyéb halat foghat

·        Ifjúsági horgász 1 db békés és 1 db ragadozó halat valamint 2 kg egyéb halat foghat.

10) Az ideiglenes tagdíj felnőttek részére 3.700 Ft, a felnőtt éjszakai ideiglenes tagdíj 3.700 Ft., 24 órás ideiglenes tagdíj 7.000 Ft. 24 órás napijegyet csak az éjszakai horgászati napokon lehet váltani. A fél jegy 2.700 Ft, ami az aktuális napi horgászidő teljes időtartamára szól . Ifjúsági horgászok napi tagdíja 2.200 Ft, éjszakai napi tagdíj 2.200 Ft. Sporthorgász jegy 2.000 Ft., amelynek váltása esetén hal megtartására nincsen lehetőség.

Horgászni a fent részletezett havi időbeosztás szerint lehet, úgy hogy a befejezés idejére a horgász a halőrháznál köteles kiérkezni. A horgászat befejeztét a horgászati idő lejárta előtt 15 perccel kolomp jelzi.

Éjszakai horgászatra vendéghorgászoknak április 1. és szeptember 30. között minden héten biztosítunk lehetőséget. Éjszakai horgászathoz a jegyváltás kizárólag 17.00 és 20.00. óra között lehetséges. Az éjszakai horgászat pénteken, szombaton és ünnepnap előtti napokon 18.00-tól másnap reggel 06.00-ig tart. Éjszaka minden horgász köteles a horgászhelyét jól láthatóan megvilágítani.

11) A horgászat során fogott nemes hal(ak) súlyát és a hal méretét cm-ben a fogást követően azonnal jegyezni kell a napijegy hátsó oldalán található táblázatba. Beírás előtt a horgászatot nem szabad folytatni.

12) Horgászat befejezése csak a teljes horgászfelszerelés horgászhelyről való eltávolítása, halőrháznál, parkolóban való elhelyezése után lehetséges.

 13) A fogott hal, felszerelés illetve csomagtartó felszólításra történő bemutatása a halőrnek, társadalmi halőrnek kötelező! Megtagadása esetén eljárás kezdeményezendő!

14) A horgászhelyet tiszta, rendezett állapotban kell hátrahagyni, a kifogott halat a halőrnek felszólítás nélkül be kell mutatni. Ellenőrzéskor a horgászatra jogosító okmányokat, illetve a fogott halat a halőröknek vonakodás nélkül be kell mutatni.

15)  Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad. Gépkocsival, motorkerékpárral a tóparton tilos közlekedni.

16)  Sátorozni, tüzet rakni csak a kijelölt helyen szabad. Lakósátor állításához a vezetőség engedélye szükséges.

17) Gyermekek csak nagykorú felügyelete mellett tartózkodhatnak a tó körül.

Tisztelt Vendéghorgászok! A szabályok betartását az egyesület halőrei szigorúan ellenőrzik. Aki nem tartja be az előírásokat a halőr figyelmezteti, végső soron a horgászatból kizárja. A kizárt horgász a továbbiakban nem horgászhat a tavon és a jövőben nem kaphat ideiglenes engedélyt.

A vendéghorgászat szabályait az egyesület vezetősége, illetve a 2016. január 23-án tartott közgyűlése elfogadta. Rendelkezéseit 2016. január 23-tól kell alkalmazni.

Tárnok 2016. február 7.                                                                             

                                                                                                                       VEZETŐSÉG