Tisztelt Horgászok!

 

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Horgászainkat, hogy 2019. január 1–től kötelező lesz a horgászkártyát kiváltani, mely a 2019-es horgászengedély kiváltásának előfeltétele leszKivételt képeznek majd ez alól a gyermekek és a külföldi, nem egyesületi tag horgászok. Számukra a horgászkártya kiváltását nem tették kötelezővé, de ha szeretnék kiválthatják azt.

A horgászkártya ára 1732 ft + áfa, azaz 2200 forint lesz. Az érvényessége a horgászkártya kiváltásától számított 5. naptári év január 31. napjáig tart majd.

regisztráció maga nagyjából 15 percet vesz igénybe. A horgászkártya a kék horgászengedélyt váltja ki. A fogási napló marad a régiben, azt egyelőre nem váltja ki a horgászkártya, nem került bevezetésre digitális fogási napló.

A Horgászkártya kiváltására két lehetőség van: 

1., Interneten keresztül

A horgász önmaga, interneten keresztül is kiválthatja a horgászkártyát a www.horgaszjegy.hu oldalon keresztül. Ehhez internet hozzáférés, email cím, az adóigazolvány beolvasott képe és bankkártyás fizetési lehetőség szükséges.

2., Horgászkártya kiváltása személyesen (offline)

Aki nem rendelkezik számítógéppel, vagy más internetezésre alkalmas platformmal, esetleg nincs megfelelő informatikai tudása, vagy segítsége hozzá, a horgászkártya kiváltása személyesen is lehetséges. Ez esetben a fizetés csekkes befizetéssel történik. A horgászkártya személyes kiváltása jelenleg elsősorban horgászboltokban lehetséges. A Tárnokvölgye Horgászegyesület is végez majd még ebben az évben horgászkártya kiváltást (előreláthatólag 2018. október elejétől), de jelenleg ennek technikai felkészülése zajlik (számítógép, szkenner, nyomtató és internet együttes biztosítása). Amennyiben lehetőség nyílik Egyesületünknél a horgászkártya kiváltására, annak módjáról és időpontjairól tagságunkat értesíteni fogjuk.

Maga a horgászkártya egy bankkártya méretű, QR-kóddal ellátott plasztik kártya lesz. Mindkét kiváltási esetben a horgászkártyát egy központi helyen gyártják le és postai úton kerül megküldésre az adott horgász részére. Kérjük az egyesületi tagokat, hogy még ebben az évben, legkésőbb 2018. december 31-ig, intézzék el a fent ismertetett lehetőségek felhasználásával a horgászkártya kiváltását, mert a horgászengedély 2019. évi kiváltásának feltétele lesz, hogy az adott horgász rendelkezzen érvényes horgászkártyával. A 2019. évi szokásos tagdíj befizetés, területi jegy és horgászengedély kiváltása során horgászkártya igénylést így nem áll módunkban végezni.

 

Tárnok, 2018. szeptember 25.

 

Tárnokvölgye Horgászegyesület

vezetősége